Hozzávalók: 3 fiatal galamb (esetleg csirke), 15 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 5-5 dkg vöröshagyma, zeller, karalábé, néhány szem bors, só, pirospaprika, szerecsendió virág, pici gyömbér, 1 gerezd fokhagyma, kevés paradicsompüré, 4 dkg zsír, 2 dl tejföl, 0,5 citrom.
A galambokat negyedeljük. Hideg vízben feltesszük főni. Ha forr, lehabozzuk, bezöldségeljük, fűszerezzük.
A puhára főtt húst kiszedjük a levesből.
A szűrt levet barnára pirított rántással és egy kevés, héjastól feldarabolt citrommal felfőzzük.
Hozzátesszük a galambokat, a most karikára vágott zöldséget, tejfölt. Ízesítjük, ha kell, még néhány percig forraljuk.
Sós vízben főtt lúdgégetésztát teszünk bele és forrón tálaljuk.