RSS

Hozzávalók: 3 fiatal galamb (esetleg csirke), 15 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 5-5 dkg vöröshagyma, zeller, karalábé, néhány szem bors, só, pirospaprika, szerecsendió virág, pici gyömbér, 1 gerezd fokhagyma, kevés paradicsompüré, 4 dkg zsír, 2 dl tejföl, 0,5 citrom.

 

A galambokat negyedeljük. Hideg vízben feltesszük főni. Ha forr, lehabozzuk, bezöldségeljük, fűszerezzük.

 

A puhára főtt húst kiszedjük a levesből.

 

A szűrt levet barnára pirított rántással és egy kevés, héjastól feldarabolt citrommal felfőzzük.

 

Hozzátesszük a galambokat, a most karikára vágott zöldséget, tejfölt. Ízesítjük, ha kell, még néhány percig forraljuk.

 

Sós vízben főtt lúdgégetésztát teszünk bele és forrón tálaljuk.


A bejegyzés trackback címe:

https://tajkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr553181999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.